- Regisztráció


 

Nyári áramszünetekről

Okai (csak néhány)
A melegebb nyári  időszakban, a nagy-teljesítményű klíma-berendezésekkel előre nem kalkulált túlterhelések, feszültségesések, zavarok, és áramszünetek forrásai lehetnek. Ezek kihatással lehetnek informatikai és telekommunikációs rendszereink stabil működésére, pontosabban akár leállására is.
- A túlterhelt vezetékhálózatok, a magasabb környezeti hőmérséklet okán megnövekvő kábelhálózati veszteségek további túlmelegedéseket okozva, további veszteségeket okoznak, és így tovább, így csökken a feszültség a fogyasztóknál, (bizonyos berendezéseknél tovább nőnek a felvett áramok is...) és okozhat hibát.
- Viharok okozta zavarokból adódó hálózati kimaradások, túlfeszültség tüskék.
Melyek rosszabb esetben a rendszerek károsodása, jobb esetben a túláram, túlfeszültség védelmi leválasztó rendszerek működésbelépése kapcsán állnak elő.

Veszélyei
- Az áramszünet olyan időben történhet, amikor nincs megfelelő személyzet annak „elmúlását”, elhárítását követő újraindításra, illetve az előállt helyzetek rendbetételére.
- Létfontosságú műveletek maradhatnak el.
- Adatok veszhetnek oda.
- Folyamatos üzemű, régebbi berendezések már nem tudnak újraindulni, a műszaki állapotukból adódóan.

Megelőzése
Az UPS-ek, kiváló védelmet jelentenek ezek kiküszöbölésére, így nem késő azokat időben beszerezni. Ha a berendezések nem lennének ellátva ilyen eszközökkel, úgy most figyelmébe ajánlunk néhány modellt  >>>  ugrás az ajánlott típusokra.

Amennyiben rendelkezik a szükségleteknek megfelelő berendezéssel, akkor ellenőrizni kell, hogy megfelelően is működnek, melyekről az időszakos ellenőrzések alkalmával lehet megbizonyosodni. Az UPS-ek ellenőrzése 3 hónapos időintervallumban ajánlott, a megfelelő eredmények elérése érdekében.  Ennek egyszerűsített módját az alábbiakban olvashatja, hogy  mielőtt szabadságra menne, meggyőződhessen, és nyugodt pihenésnek nézhessen elébe