- Regisztráció


 

Az egyik legfontosabb, és egyben leginkább zavaros terület, a lefedettséggel, vétellel kapcsolatos feladatok megoldása.

Sok kérdést kapunk időről időre, ezért most az alábbi áttekintéssel igyekszünk segíteni.
Először néhány fontos gondolat tájékoztató képpen, amit a javaslataink követnek, figyelembe véve a finanszírozási, gazdaságossági, biztonsági, egészségvédelmi szempontokat.

Az első és legfontosabb dolog, hogy itt is a fizika szabályai érvényesek, itt sincsenek csodák.
A rádióhullámok visszaverődnek, elnyelődnek, vagy szabadon áthaladnak az anyagtól függően. Sajnos ezt sokszor sikerül elfelejteni, vagy szeretnék telepítéskor figyelmen kívül hagyni, de a fizikai univerzum törvényei csak nagyon ritkán,  és igazán keveseknek engedelmeskednek.

Lefedettség biztosítása:
- Ez nem másnak a függvénye, mint hogy hol lehet az adott WiFi hálózathoz csatlakozni és még használható sebességgel dolgozni is vele. 
- A lefedettség ideális megvalósítása kültéren és beltéren eltérő.

Jelszint:
- Adóteljesítmények, és vételi érzékenység függvénye, melyeket antennákkal lehet javítani.
- Az antennák az irányítottságuk által tudnak nagyobb távolságot biztosítani, ami természetesen jóval pontosabb tervezést követel

Sebesség:
- A jelszint, és egyben az átviteli technológiát, használt csatornák és azok számának függvényében alakul.
- A felhasználók száma, más felhasználók intenzív használata, vagy egyéb zavarok és még sok minden más is csökkentheti.

 

Beltéri alkalmazások - Épületszerkezet jelentősége:
- Az épületek szerkezete alapvetően meghatározza, hogy miképpen lehet biztosítani a stabil, és nagy sávszélességű kapcsolatokat.
Javaslataim a beltéri használathoz:
Mivel a beltéri alkalmazásoknál  általában a mobil eszközök használatához kerül kialakításra, így egy nagy teljesítményű AcessPoint alkalmazása helyett az alábbit javasoljuk.
- Előzetes felmérés, és bejárás,
- Több, hozzáférési pont telepítése,
- Antennák beállítása, ha lehet mérésekkel, de mindenképp ellenőrizve a lefedettséget, sávszélességet...
Jelenleg, az új technológiát alkalmazó, megbízható, nagy sávszélességű, tömeggyártásból kikerülő AccesPoint-funkcióval rendelkező berendezések közvetlen alkalmazásával érhetjük el talán a legjobb eredményeket. Ezek megfelelően elhelyezve, kisebb teljesítményükkel együtt is megbízhatóbb eredményt hozhatnak. Az egyszerű alkalmazás, jó tervezés és szervezés, sok időt, bonyolult telepítést előzhet meg, így költséghatékonyabb megoldásokat eredményez.
 

Kültéri kapcsolatok - domborzat és növényzet jelentősége:
- Fresnel zóna betartásával biztosíthatjuk a stabil átvitelt a végpontok között. Ez a távolság, és a használt frekvencia függvényében, a domborzati viszonyok és talajszint feletti minimális magasság betartását követi. Számítási segédlet itt  >> Fresnel zóna és Kalkulátor.
- A növényzet szerepe igen fontos,  ha hosszú távú megoldást akarunk kialakítani. Növekedésükkel és lombosodásukkal akár "hirtelen" zavart, sebességcsökkenést, bizonytalan kapcsolódást, vagy a kapcsolat teljes elvesztését eredményezhetik.