- Regisztráció


 

WiFi - vezetéknélküli megoldások

Az említett technológiával gyakran az alábbi neveken találkozhatunk, és fontos tudni hogy lényegében ugyanazon megoldásokról beszélhetünk: WiFi, 802.11, 802.11b, 802.11g, 802.11a, 802.11n, wireless, vezeték nélküli ethernet, wireless ethernet, WiFi ethernet, unwired ethernet, stb. Ahogy az előbbi felsorolásból is jól látszik, elnevezésből nincs hiány, de ugyanezzel a sokféleséggel a technológia egyéb megfogalmazásai kapcsán is találkozhatunk. Ennek megfelelően igyekszünk a későbbiekben is  törekedni arra, hogy a leírásaink minél általánosabb érvényűek legyenek és minél szélesebb körben nyújtsanak segítséget.

A "wireless" eszközök megjelenésekor, még csak elvétve találkozhatott bárki a technológia alkalmazásának anyagilag is elérhető lehetőségével. Napjainkban viszont olyan hétköznapivá vált, mint a mobiltelefonok használata. Bárki megvásárolhatja és joggal szeretné biztonságosan és megbízhatóan működő módon üzembe helyezni.
Az Agenda-Age Kft az ilyen termékek és kiegészítők forgalmazásával a gyártókkal és felhasználókkal, telepítőkkel való szoros együttműködés eredményeképpen széleskörű elméleti és gyakorlati tapasztalatokra tett szert, melyeket ezúton is szeretnénk megosztani.

Annak érdekében, hogy a wireless, vagy más néven WiFi eszközök működtetésével, telepítésével kapcsolatban sikerrel járjunk, elengedhetetlen hogy ismeretekkel rendelkezzünk szélesebb körben is a wireless ( rádiós adatátviteli ) technológiák lényegét illetően.
Nagyon fontos néhány szükségszerűen alkalmazott szakkifejezés és azok esetleges speciális jelentése.  
 

Kapcsolódó oldalak