- Regisztráció

 

Optikai hálózatok egyszerű mérése

Optikai hálózatok hatékony és egyszerű mérésével, nagy biztonsággal elvégezhető a hibabehatárolás, a működési stabilitás leellenőrzése, ami jellemzően a fizikai kábelezésen és csatlakozások minőségén múlik. Az egyszerű teljesítményméréssel, az optikai adattovábbító berendezések műszaki adatlapjainak a birtokában, egyértelműen meggyőződhetünk arról, hogy a berendezéshez érkező fény energiája -- vagy mondhatjuk teljesítménye -- megfelelő mértékű avagy sem, a 100%-os, és hibamentes működéshez.
Ebben a kategóriában (az almenükben) található különböző műszerek, áttekintése képet ad a lehetőségekről.

Az alább megtekinthető videón, egy régebbi modell segítségével jól szemlélteti a mérés lényegét, és azokat a fázisokat is láthatjuk, melyeket a mai műszereken már beépített funkcióként találunk meg, mint a referenciaérték rögzítése.

 

Optikai kábelek mérőműszeres különbözeti csillapítás mérése

Az alábbi videón jól nyomon követhető a mérési folyamat minden lépése és könnyen megérthető a lényeg. A felvételen hallhatunk megannyi jótanácsot, a helyszíni méréssel kapcsolatos felkészülésre vonatkozóan.
Az újabb modelleken, a referenciaértékek felvétel, gyakorlatilag egy gombnyomással megtörténik, és a kisfilmen látható papírlap igénybevételére, és az egyszerű számolásra sincs már szükség. A csillapítási értékek egyszerűen leolvashatók a többfunkciós kijelzőről.

 

Tekintse meg teljes mérőműszer kínálatunkat