- Regisztráció

 

Érintésvédelmi szempontok a rack szekrények telepítése folyamán

Gyakran kerül a látótéren "kívülre"  a rack szekrények érintésvédelmi szempontok alapján történő kiépítésének fontossága.

Érdemes tudni, hogy nem csak érintésvédelmi, de adatátviteli szempontból is van jelentősége a jól elkészített földelt rendszereknek.

Bár sokaknak úgy tűnhet, hogy a számítógép hálózat egy teljesen független rendszer, de látni kell, hogy az épület egyéb villamos, elektromos rendszereivel, a kábelek vezetői által is, közvetett, vagy közvetlen kapcsolatban vannak. Az egymásra hatások meglepő komplexitása sok olyan jelenség forrása, melyekre első pillantásra nem is gondol a felhasználó.

Valamikor, az "MSZ 172" volt az ide vonatkozó szabvány, amire az MSZ HD60364 épül, és átfogóan rendelkezik, hogy miképpen kell eljárni a témában.
Itt és most, csak a figyelmet szeretnénk ráirányítani mindazokra a szempontokra amiket figyelembe kell venni amikor megbízható rendszert építünk.

 

Fontos Tudnivalók!

A festett, vagy szinterezett burkolattal, rögzítőfülekkel rendelkező berendezések rack oszlopokra történő rögzítésük során nem kerülnek garantáltan "galvanikus", közvetlen kapcsolatba annak összeföldelt fémszerkezetével. Ennek a helyzetnek a megoldására, a berendezés tápcsatlakozásán keresztüli megvalósítás az egyik út, míg a másik a berendezésen található külön földelőcsavar és földelőkábel általi fémszerkezetre csatlakoztatás. A biztos kiépítés alapja, minden ilyen berendezés esetén a közvetlen csatlakoztatás, és egyenpotenciálra hozatal. Klasszikus jól bevált módszer a védővezetők használata, amikor az szükséges.

 

A megfelelő földelések hiányában, nem csak kellemetlen élményekre, de rendellenes működésre, és megmagyarázhatatlan zavarokra is számítani lehet.

Kiemelt fontosságú elemek a földelés szempontjából

A befoglaló fémszerkezet, keret, szekrény - Nyilvánvalóan -

Árnyékolt rendszerek elemei: rendező- patch-panelek, kábelek

Áramforrások

Szünetmentes áramforrások azaz UPS-ek

 

 

 

További részletek hamarosan...