- Regisztráció

 

Élvédő rendszer rack szekrényekhez

Elsőre furcsa lehet az olvasó számára főleg, ha még nem használt ilyen eszközt ezen a területen. Mire is lehet használni ezt a tekercs „valamit”? Miért is jó az Élvédő profil?

Ezt a terméket és az ezzel járó megoldást nem is Mi, az Agenda-Age Kft. fedeztük fel. Egy kedves partnerünk jelezte a problémát, és mutatta meg, milyen megoldást talált rá. Mi ezt nagyon értékesnek gondoltuk, így ezen cikkünkkel kívánjuk ismertté tenni.

 Megnézem a webáruházban

 

Az alap probléma

A rack szekrényeknél (főként az álló szekrényeknél) a bejövő falikábel kötegeket különböző oldalsó, hátsó, alsó vagy felső kábelbeömlő nyílásokon lehet bevezetni. Ezeket a beömlőnyílásokat legtöbb esetben, a szekrényből kitörhető részek eltávolításával lehet kialakítani. A gond a kábelkötegek, kábelek behúzásánál szokott jelentkezni. A behúzott kábelek köpenye ugyanis könnyedén megsérülhet a kitört fémlemez helyén keletkező éles peremen.

A rack szekrényen így néz ki egy hátsó kábelbevezető, mielőtt kitörnénk a lemezt.
A kitörött felső kábelbevezető, miután kitörték a lemezt.
A kábelek így sérülnek meg, ha az élvédőt nem használják.

 

A gyártók igyekeztek ezt a problémát megoldani és ennek eredményeként megjelentek különböző élvédő megoldások, amelyek részben segítettek a telepítőknek, de 100%-os megoldást nem nyújtottak. Amikor megvizsgáltuk ezeket a megoldásokat azt találtuk, hogy a kábeleket, kábel kötegeket leginkább csak egy irányba történő húzás esetén védik, és nem nyújtanak teljes védelmet a kábeleknek bármely irányú mozgatása esetén.


A megoldás

Az élvédők használatának szükségessége nyilvánvalóvá vált, amikor nagyobb kábelkorbácsok kerültek behúzásra, hiszen a kábel súlya a szélső kábeleket szinte odanyomta az éles peremhez és az így felsértett kábelköpeny alatt könnyedén megsérültek például az adatkommunikációt biztosító erek, ér párak.

 

 

A nagyobb felbontásban való megtekintéshez kattintson a képekre!
Az élvédő 10 méteres kiszerelésű tekercsben létezik. Rugalmas és tetszés szerinti méretre vágható.
   
Az élvédő masszív védelmet biztosít. Felépítése mechanikailag alkalmas a feladatra. Az élvédő más területeken is jelesre vizsgázik!

 

A kábelek sérülését csak egy olyan mechanikus védelmet nyújtó élvédő biztosíthatja, amely 100%-ban megóvja a kábeleket. Ráadásul ez a megoldás teljesen univerzális, nincs gyártóhoz, vagy típushoz kötve, nem számít, hogy a rack szekrény anyaga milyen vastag.

Alkalmazását az alábbi képsor mutatja be

A nagyobb felbontásban való megtekintéshez kattintson a képekre!
Távolítsuk el a kábelbevezető nyílásról a fém borítást! Valamely hosszabb oldalán kezdjük el rányomni az élvédőt.
   
Vezessük végig az első sarkokon. Ha körbe értünk, ellenőrizzük, hogy minden sarokon stabilan felfekszik.
   
Vágjuk el a köteget pontosan azon a helyen, ahol éppen körbe ér az élvédő. Elkészült a tökéletes élvédelem, amely bármelyik rack szekrényhez alkalmazható!

 

Az univerzális élvédő használata nagyon egyszerű, a munka folyamán nagyon sok bosszúságtól és plusz munkától kíméli meg a hálózatépítőket, hiszen egy eltépődött, megsérült kábel utólagos beazonosítása és javítása sok esetben komoly idő ráfordítás. A 10 méteres élvédő tekercsből egy átlagos nyílás lefedése nagyjából 70-100 cm-es darabot igényel, így a tekercs akár 10 rack szekrény élvédelmét is el tudja látni.

Az élvédő igény esetén megrendelhető weboldalunkon keresztül,személyesen vagy email-bentelefonon.

Ha tetszett cikkünk, ajánlja ismerőseinek, kollégáinak.

Agenda-Age Kft.További ajánlott linkek:
Rack szekrények, keretek

Az élvédő adatlapja