- Regisztráció

Rack szekrények kábelezése 

... avagy az optimális rack kábelezés

 

A rack szekrények kábelezésénél, azok áttekinthetőségének, rendezettségének biztosításánál kiemelkedő fontosságú. A leggyakoribb kérdés az, hogy a kábelezés alkalmával behúzott, tartalékokkal rendelkező mennyiségek hogyan tudnak könnyen és rendezetten elhelyezésre kerülni, hogy azokat később egyszerűen lehessen felhasználni. Ezeket a kábelmennyiségeket, a megfelelő követelmények, így a hajlítási sugarak és ívek megtartása mellett, a szekrény belső kialakítását és rendezettségét, áttekinthetőségét nem zavaró módon kell elhelyezni.

  • Hűtés, szellőzés megfelelő biztosítása
  • Áttekinthetőség biztosítása

Ennek megvalósítását szolgálják a különféle kábeltartók, kábelpufferek, amik a kábelekre vonatkozó követelmények betartása mellett megoldást nyújtanak nagy mennyiségű kábel rendezett elhelyezésére.

Informatikai hálózatok, rack szekrény oldalon található "kábel többlet", pontosabban tartalékok elhelyezésére adnak, könnyen kezelhető,a rendszer működését optimálisan támogató lehetőséget.

Megoldást kínálnak, a kábelek hosszának megtartására. Nem szükséges azok méretre vágása, így egyetlen métert sem kell feleslegesen elpazarolni, hiszen ezekre a későbbi szerelések, bővítések, áthelyezések, átstrukturálások alkalmával még szükség is lehet, a rendezőszekrényeken belül is. 

 

 

2017. október