- Regisztráció


 

Video és Projektor rendszerek kábelezése

A jó kép- és hang-minőség elengedhetetlen feltétele a jó kábelezés.

Néhányszor 10 méteres, azaz rövidebb távolságokra, az RGB +4x0,14-es kábelekkel valódi jeltovábbítás kínálkozik a klasszikus analóg rendszerek kábelezéséhez a legmegfelelőbbnek.  A kábel kialakítása 3 db 75Ohm-os koaxiális kábelt tartalmaz az R (red/vörös) G (green/zöld) B (blue/kék) színjelek továbbítására, valamint 4 db (2x2db) 0,14m2-es vezetőszálat a szinkronjelek, vagy más adatok továbbítására.

Ezen kábeltípussal biztosítható az analóg képátvitelben a kiváló minőségű kép a megjelenítőkön.
A számítógépek nagy felbontású video jeleinek VGA / SVGA / XGA / WSGA / WUXGA szabványnak megfelelően a maximális felbontásban ezeken a kábeleken továbbíthatók a monitorok, projektorok, vagy más megjelenítők felé a legoptimálisabb feltételekkel és a minőség romlásának minimális értéken tartása mellett.

Professzionálisabb kamerák, kamerarendszereknél az RGB jel általánosan alkalmazott a kép továbbítására, mely esetben szintén a különálló koaxok garantálják a zavarmentes tiszta jelet, azaz képet.

Nagy távolságokra, több, akár 10 kilométernél nagyobb távolságra történő jeltovábbításhoz, optikai szálakon a leggazdaságosabb a kép- és hang-információ eljuttatása. Ilyen esetekben, általában Video-konverterek beiktatásával valósulhat meg az átvitel, mely berendezéseink további széles szolgáltatást nyújthatnak az igényeknek megfelelően. Említést érdemel, hogy akár kétirányú hang, kameravezérlésre is használható RS-422, vagy akár RS-485, illetve további Ethernet-adatcsatlakozás is lehetséges számítógépek számára, természetesen egyidejűleg. Ezen berendezéseinkkel, akár 1 db optikai szálon, akár 16 kamera, video jel is átvihető a kívánt célállomásig.