- Regisztráció

 

A Bisnode mostantól Dun&Bradstreet

 

A világ legelterjedtebb cégminősítése - D&B Failure Score

A Dun &  Bradstreet csaknem 200 éve segíti ügyfelei és partnerei növekedését és gyarapodását az adatok, az elemzések és az adatvezérelt megoldások erejével. A Bisnode Dun & Bradstreet általi akvizícióját követően a korábbi Bisnode Rating – vagy Bisnode Minősítés – változatlan üzleti tartalommal, megújult elnevezéssel, mint D&B Failure Score néven áll rendelkezésre. Segítségével a céges kockázatosság egy mutatóba tömöríthető. A D&B Failure Score a korábbiakkal azonos módszertan felhasználásával, évek óta iparági standardként segíti ügyfeleiket a kockázatos vállalkozások kiszűrésében.

 

Összetett statisztikai háttér

A mutató továbbra is a lehető legkorszerűbb, szofisztikált matematikai-statisztikai módszertant veszi alapul.

A minősítési rendszer megvizsgálja az adott vállalat és a piac trendjeit, így egy vállalkozásról nemcsak azt tudják megmondani, hogy mekkora kockázatot jelent jelenleg, hanem azt is, hogy a jövőben mennyire lesz kockázatos, mekkora valószínűséggel válik fizetésképtelenné egy éven belül.

 

Bisnode Minősétés csak névben változik, a módszertan a régi.

 

Bisnode Tanúsítvánnyal rendelkezni kitüntetés

AAA, AA vagy A minősítésre Magyarországon csupán a cégek 9,82 %-a jogosult, így Bisnode tanúsítvánnyal rendelkezni kitüntetés. Az ország elit vállalataink körébe tartozni a piac számára azt az üzenetet hordozza, hogy az AAA, AA és A minősítésű vállalatokkal biztonságosan köthetnek üzletet, hosszú távon is számíthatnak rájuk.
 

  • AAA (tripla A) minősítéssel Magyarországon csupán a cégek 0,63 %-a rendelkezik, velük az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.
  • AA(dupla A) tanúsítványra a magyarországi vállalatok 1,75 %-a jogosult. Velük az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata nagyon alacsony.
  • Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult, mely kiváló hitelképességet jelent. Velük az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony.

 

Tekintse meg Cégünket a Bisnode cégadatbázisában!

Agenda-Age Kft. minősítései

 

A Bisnode Minősítés és a D&B Failure Score módszertana

A fizetési hajlandóság, a pénzügyi kockázatosság megállapítása alapos körültekintést, pontos számításokat, kiforrott módszertant igényel. Több évtizedes tapasztalatát építi bele a minősítés kialakításába, melyek biztosítják a gyors és minőségi döntéshozatalt.

A minősítés több hivatalos forrásból származó adaton alapul, úgy mint Igazságügyi Minisztérium adatai, cégbíróság bejegyzései, NAV és más hatóságok adatai. A hivatalos források adatai mellett beépíti a vállalatra vonatkozó pénzügyi információkat, úgy mint mérlegadatok, eredmény-kimutatás, trendek. A minősítés figyelembe veszi a cég vagy szervezet demográfiai adatait, azaz a cég életkorát, tevékenységét, méretét, tulajdonosait.
A fizetési tapasztalat program adataiból beépíti a minősítésbe, hogy az adott vállalkozás határidőben vagy késéssel, azaz milyen fizetési fegyelemmel egyenlíti ki számláit. A fentieken kívül számos egyéb gyűjtött információt is hozzátesz a rendszer a kockázatossági mutatószámhoz, úgy mint végrehajtási adatok vagy a gépjárművek száma, sajtóhírek. A Bisnode minősítést az Európa számos országában piacvezető előrejelző képességű minősítési rendszereket megvalósító Bisnode nemzetközi csapata, a helyi szakértőivel karöltve alkotta meg. Így a minősítés nemcsak a több évszázados nemzetközi tapasztalatot építi be, hanem a helyi sajátosságokat is tükrözi.

 

Látogassa meg a D&B weboldalát, ahol még alaposabban megismerheti tevékenységüket!

Tovább a Bisnode weboldalára