- Regisztráció

 

Passzív PoE

A passzív PoE megoldásokkal, mint költséghatékony távtáplálási lehetőséggel, sok felesleges munkát és kiadást  takaríthatunk meg.

Ezek segítségével, olyan eszközöket is elláthatunk a szükséges energiával, melyek maguk nem lennének képesek kezelni az ilyen távtáplálást.

Az alábbi képen jól láthatjuk a működés egyszerűségét. Több változata létezik a sorozatban gyártott eszközöknek, használhatuk egyszerű. A strukturált kábelezésen keresztül egyszerűen közbeiktatva, az eszköz eredeti adapterével megoldható az energiaellátás.

Passzív PoE Injector és Splitter

 Megnézem a webáruházban

Megoldható akár PoE szolgáltatással nem rendelkező IP telefonok, WiFi AP vagy akár Router, végponti elosztó Switch,  Kamera, VoIP adapterek/ analóg telefonok tápellátása is.

Drága és körülményes villamos kábelezést takaríthatunk meg a helyes és átgondolt használatukkal.  

Csodákat persze ne várjunk és vegyük figyelembe, hogy a megoldásnak vannak határai. Ne használjunk rézzel bevont alumínium vagy acél szálakat használó kábelezési rendszeren ilyen megoldásokat, hacsak  a távolságok nem igen rövidek. A nagyobb ellenállású vezetékek a tápellátásban is jelentős veszteségeket okoznak, melyek eredménye az lehet, hogy bizonyos esetekben nem, vagy bizonytalan lesz a működésük.