- Regisztráció

 

Optikai szálcsupaszoló kéziszerszám

Gyakran fordul elő, hogy nem is gondolunk olyan, amúgy kézenfekvő dolgokra, amik a hétköznapok léptékeivel mérve soha nem is kerülnek szem elé.

Ezen cikk megírásának oka, hogy rámutasson arra a fontos dologra, ami itt ebben az esetben, az optikai szálak csupaszolása kapcsán felmerül. Ez a körülmény nem más mint a hőmérsékletváltozásból adódó dilatáció, vagyis tágulás jelensége.

Felmerül a kérdés, hogy ilyen precíz és pontos szerszámokat miért kell kézzel állítani?
A válasz pont ugyanez, vagyis hogy precíz és pontos beállítást követel a technológia, ami ennek megfelelően beállítható eszköszöket igényel.

125µm-es üvegből készült szál méretéről beszélünk, mely esetben, néhány µm-es eltérés, az üvegszál külső köpenyének a sérülését okozhaja, mely annak töréséhez, elpattanásához vezet.

A szerszámok pontos beállítása NEM RENDELLENES!

A szálcsupaszoláshoz használt kézi szerszámok, a laborkörülményekhez képest, rendkívül széles hőmérséklettartományban, akár 60°C hőmérsékletkülönbség esetén is alkalmas kell legyen a pontos, és biztonságos csupaszolásra. Ezért, ezeken a fogókon állítócsavarokat találunk, melyek két szempontból is hasznosak, vagyis az imént megismert hőmérsékletváltozásból, valamint a kopás jelensége okán, (még ha élettartalmuk igen hosszúnak mondható is) a pontos méretkorrekció lehetősége okán.

Tekintse meg szálcsupaszoló szerszámainkat webáruházunkban!

 Megnézem a webáruházban