- Regisztráció

 

Optikai precíziós száltörő

 

Egy jól bevált és ismert, precíz száltörőszerszám, mely mára az egyik legelterjedtebb, legismertebb modellnek tekinthető. Kiváló, megbízható konstrukciójával méltán vezeti az eladási statisztikákat. Ennek a nagy mennyiségű értékesítésnek köszönhetően az ára olyan versenyképessé vált, hogy szinte gondolkodást sem igénylő ideális választás, minden területre.

 

Alaptartozékok:

- Törőkészülék fém alapváz-test
- Törősablon 5-10 / 10-20 mm-es méretsegédlettel
- Optikai szálhulladék tartállyal
- Övre is fűzhető hordtáskával

Single mode (9/125-ös) és Multi mode (50/125-ös és 62/125-ös) 125um optikai üveg szálak pontos törésének, vágásának elvégzésére. A száltörő szerszámot optikai kábelek összekötésénél, hegesztésénél vagy csatlakozó szerelésének folyamata során alkalmazzák. A munkavégzés a száltörő használatával pontos, gyors és egyszerű.

 
A száltörővel előkészített optikai, elemi szálvégek alkalmasak mechanikus, gyorscsatlakozós technológiát alkalmazó csatlakozók és szálkötők alkalmazására optikai szerelés során. Ezzel a kivitelező, szerelő szakember időt takarít meg.

 Megnézem a webáruházban


 

Az FC-6-os alapmodell a jól bevált S sorozatú, egy optikai szál precíziós törésére kialakított modell bővített változata.

Robusztus, kiváló minőségű, precíz alapfelépítmény. Kiválóan alkalmas a szigorú követelményeket támasztó optikai szálhegesztők számára is kifogástalan optikai szálelőkészítésre, annak precíziós törése által.

Az FC-6 klasszikus alapmodell, továbbfejlesztett ezen verziója alapkiépítésben tartalmazza azt a szálrögzítő adaptert, mely alkalmassá teszi az összes elterjedtebb optikai szálburkolat-típus és kábelkialakítás kezelésére. Optimalizált 250 és 900 mikron bevonatú optikai szálak közvetlen szerelésére, valamint a manapság egyre inkább elterjedőben lévő FTTx (2x3mm) kábelmodellekben található szálak pontos törésére egyaránt.
A szabványos adapter kialakításnak köszönhetően könnyedén és gyorsan cserélhető más száltörő sablonra, melyek a különböző rendszerű, egyéb csatlakozókhoz és mechanikus száltoldási megoldásokhoz is hatékony eszközévé teszik a szerelésnek.
Az optikai szálhulladék gyűjtők ezen egyszerű verziója, módot kínál a veszélyes üvegszál törmelék azonnali és hatékony összegyűjtésére és tárolására.

 

A száltörő precíz, megbízható működését mutatják a gyártó által közzétett adatok:

● Egy szál hasítására, törésére alkalmas.
● Automatikus üllőmechanika.
● Biztonságos, 2 lépéses redukált munkafolyamat.
● Kettős karcolás elleni védelem.
● Egyszerű optikai szálhulladékgyűjtés.
● 0,5 fokos vágási szög pontosság.
● 36 000 száltörés elvégzésére tervezett korong.
● Profi, rotációs és magassági pengeállító mechanika.

 

Kapcsolódó termékek

Optikai törőszerszám törőkorong

A nagy pontosságú optikai szál "vágó" karbid korong/kés egy olyan eszköz, amely alkalmas az egymagos szálak vágására.

- 12 állású, forgatható vágópozíció (30-36000 törés)
- állásonként minimum 2500 (3000) vágás
- 0,5°-os vágási szögpontosság

Mely száltörőkhöz használható?
Ismertebb további kompatibilis modellek:
Sumitomo: FC-6S, FC-6M, FCP-22L,
Fujikura: CT-20, CT-30
Inno:  VF-78
Nanjing Jilong: KL-21B

Megtekintése a webáruházban itt!

 

Kompatibilis modulok

Az alábbi insert, template néven is említhető rögzítősablonok, a gyors, pontos és egyben minimálisra redukált közvetlen érintkezést biztosító megoldások, nagy mértékben képesek a munkafolyamatok felgyorsítására. A törést követően, közvetlenül a szálhegesztőbe lehet helyezni az optikai szálat/kábelt a sablonnal együtt, így a már tört optikai szálak vonatkozásában, azok sérülésének a veszélye nagyban lecsökken. A szálhegesztőbe történő behelyezés anélkül valósulhat így meg, hogy külön ki kellene emelni, illetve a szál behelyezésekor azonnal a megfelelő helyre kerül a szál a hegesztéshez. 

 

 

Optikai száltörő / -hegesztő pozicionáló modul 900µm-es optikai szálköpenyhez. Ezek felölelik a tight buffer kábeleket és a pigtail kábeleket.

 

Optikai száltörő / -hegesztő pozicionáló modul 3mm köpeny átmérőjű, kifejezetten patch kábelekhez, melyekben 900µm-es bővítőréteg is van az optikai szálon, illetve FTTx optikai kábelek előkészítéséhez, melyek ilyen geometriai alapméretekkel rendelkeznek.

 

Optikai száltörő / -hegesztő pozicionáló modul 3mm szélességű, 2mm magasságú vagy átmérőjű FTTx vagy optikai patch kábelek előkészítéséhez, melyek ilyen geometriai méretekkel rendelkeznek.

 

Az egyik legspeciálisabb modul, mely nem elsősorban az optikai szál vagy kábel, hanem egy becsiszolt optikai szálat tartalmazó csatlakozó rögzítését, kezelését, előkészítését szolgálja.

SpliceOn, illetve HotMelt, közvetlenül hegeszthető, előcsiszolt, beragasztott szálakat tartalmazó optikai csatlakozók szerelésének elengedhetetlen illesztő és törősablonja. 

   

Kompatibilis technológiák

  Mechanikus optikai száltoldók
  Előcsiszolt optikai gyorscsatlakozók
  Szabad-szálvéges optikai gyorscsatlakozók