- Regisztráció

 

Optikai csatlakozók üvegszálakra történő szerelése ragasztómentes technológiával

Ragasztómentes optikai csatlakozók         

 

Az optikai gyorscsatlakozók új családja

Ennek a modellcsaládnak a működése nagyban hasonlít a már régóta piacon lévő előcsiszolt csatlakozókéhoz.
Lényegét tekintve, ez az egyik fontos eleme ezen termékeknek. Így az optikai szálat magát, nem kell ragasztóval rögzíteni, és később oldható mechanikus rögzítés gondoskodik a szál pozíciójáról.
Az egyre elérhetőbb, és pontosabb karbidkorongos száltörőberendezések megjelenése jelenti e modell működőképességének a kulcsát.
Ez azt jelenti, hogy ezek a száltörők, a kiváló, max. 0,5°-os törési szöggel, a kiváló, egyenletes felülettel, megfelelő kapcsolat, kis csillapítás elérését teszik lehetővé.

A csatlakozó felszerelése a tetszőleges 125um-es köpenyméretű optikai szálra lehetséges, precíz kialakításának köszönhetően.
Így lehetővé teszi hogy akár MM, vagy nagy pontosságú SM maggal rendelkező rendszerek számára is, kis csillapítású, megbízható "kötést", optikai kapcsolatot lehessen kialakítani.

A megbízható szerelés igen rövid időt vesz igénybe, mely leírva hosszabb mint a valóságban.

Ez a csatlakozótípus a 2-es szerelési módot választva, karbidkarctűvel végzett közvetlen csatlakozóvégen történő törés esetén, mint a ragasztott csatlakozók, úgy polírozható, és ugyanazok a legkiválóbb eredmények érhetők el. További pozitívum, hogy az esetleg kagylósan a felület alá tört szálak esetén nem kell azt eldobni, hanem feloldva a csatlakozó szálrögzítését, teljesen újra lehet kezdeni a teljes folyamatot.

 Megnézem a webáruházban

 

A szerelés

  • Szerelésünk hatékonysága érdekében ellenőrizzük, és készítsük elő a csatlakozót, csatlakozókat, ha egymás után többel szeretnénk dolgozni.

2 alapvető módja a következő

Szerelés 1. - professzionális száltörővel, további csiszolás és polírozás nélkül

  • A professzionális karbidkorongos száltörő segítségével, a szálat a műszaki leírásban megadott hosszúságúra törjük, illetve a típushoz külön vásárolható gyors-szerelő sablonokat használhatjuk.
  • Az ábrán látható módon pozicionáljuk, majd beillesztjük az előkészített szálat a csatlakozóban található "tölcséres" nyílásba.
  • A szálat addig toljuk be a csatlakozóba, amíg az végigér a bronzbetétes zárólapig, a speciálisan kialakított porvédő kupakban.
  • Ezt követően óvatosan tolunk még a szálon, hogy az egy hullámot képezzen a csatlakozóban található üregben, így garantálva, hogy az tényleg végig ér.
  • Ezt követően, a csatlakozó elején található reteszt, annak egyszerűen, kézzel történő csatlakozótestbe nyomásával, rögzítjük a szálat a testben.
  • A kábel köpenyének segítségével, a csatlakozó végén tehermentesítjük a szálat, és mechanikailag stabilizáljuk a csatlakozót a kábelen.

Szerelés 2. - szálvég csiszolásával és polírozásával