- Regisztráció

 

Hálózataink központi időbeállításai

Hálózatok beállításai

Időnként felmerül, pontosabban időről időre jelentkezik apróbb, pontosabban egyszerű hiba, egy-egy hálózat beállításával kapcsolatban. Ebben az esetben a "hálózat beállítása" alatt olyan dolgokat is értünk, melyek akár a rendszerbe kapcsolt computerek, IP-telefonok, IP-kamerák, Routerek, Switch-ek kapcsán merülnek fel, és alapvetőek a biztos működés érdekében. A tudásbázisban az adott témakörökben részletesebb ismertetők, és tájékoztatók is megtalálhatók, ezért javasolt azon írások tanulmányozása is.

Hálózati Idő szinkronizálás

A hálózatokban működő különféle rendszerek számára, valamint különféle utólagos elemzések szempontjából is fontos beállítások egyike az idő, ami egyszerűen szinkronizálható, ha a megfelelően beállítjuk a rendszer elemeit. (Természetesen kiemelten nagy biztonságot és pontosságot igénylő rendszereknél a saját kialakítású professzionális NTP (Network Time Protocol) Time Szerver javasolt.).

Egyszerűbb, hétköznapinak tekinthető esetben ezt akár az interneten található szerverek segítségével, akár helyi szerverek használatával is szinkronizálható. Más rendszerekkel való együttműködés érdekében javasolt ugyanazon, publikus NTP szerver használata a különböző rendszerekben, melyeket együtt kívánnak üzemeltetni és az alkalmazások ezt szükségessé teszik.

Magyarországon (belföldi viszonyok között) javasolt NTP: time.kfki.hu. További információ >>

Egy további apróság, ha olyan time szerver használata melletti döntés születne, mely nem a helyi időt adja meg pontosan, akkor a téli/nyári időszámítás kezelésére oda kell figyelni.

 

További információk: http://www.ntp.org oldalon.