- Regisztráció

 

Általában elmondható az áramszünetekről

Tervezett áramszünet is lehet kiszámíthatatlan

- Mivel nagyobb területet érint általában az elektromos áramszolgáltatói üzemszünet, ezek csak hozzávetőlegesen szervezhetők pontosan. (Több munkatárs összehangolt munkája szükséges, és lehetnek előre nem látható nehézségek is.) Vagyis tudjuk, hogy a megadott napon és időintervallumban lesz áramszünet, de hogy az miképpen fog pontosan lezajlani, azaz mikor, vagy az hány "ütemet", le-fel-kapcsolást jelent, illetve mikor van végleg befejezve. Nem mindig ellenőrizhető egyszerűen, vagy éppen gyorsan, hogy a munkálatok hol tartanak, hiszen ha minden fogyasztó folyamatosan érdeklődne, el lehet képzelni, hogyaz mit jelentene az ügyfélszolgálatra nézve.

- Valamint a berendezéseink műszaki állapota, életkora, természetes öregedési folyamatai milyen problémákat okozhatnak amikor ki vannak téve az ilyen leállásoknak és újraindulásoknak. Gyakori, hogy a normál körülmények között, folyamatosan működő, de már elöregedett alkatrészek, az ilyen újraindulásokkal már nem tudnak megbírkózni. 

A megfelelő védelmek kialakítása nem lehetetlen, de át kell gondolni

- Elsődleges, hogy felmérjük a berendezéseink érzékenységét, vagyis hogy mire hogyan reagálnak. Nagyon sok Informatikai, adatátviteli berendezés egyik fontos jellemzője, hogy azok elindulása hosszabb-rövidebb időt igényel. Főleg igaz ez, ha a leállás nem normál módon történt, és indulás előtt az adott rendszer egy önellenőrzéssel igyekszik biztosítani a későbbi helyes és megbízható működését, pl. az önálló operációs rendszert is tartalmazó kiszolgálók, szerverek, vagy akár a számítógépünk... Ha egy helyreállítás közben "omlik össze" újra a feszültségkimaradás vagy ingadozás okán a rendszer, az komolyabb problémákhoz is vezethet.

- A szolgáltatók által telepített berendezések, melyek az internet-kapcsolatokat hivatottak megvalósítani, gyakran hosszabb indulási idővel rendelkeznek, így a kimaradás vagy kimaradások hosszabbra is nyúlhatnak, illetve a tömeges újbóli rendszerbe állás is tovább tarthat.

 

Nyári áramszünetekről

Okai (csak néhány)

A melegebb nyári  időszakban, a nagy-teljesítményű klíma-berendezésekkel előre nem kalkulált túlterhelések, feszültségesések, zavarok is az áramszünetek forrásai lehetnek. Ezek kihatással lehetnek informatikai és telekommunikációs rendszereink stabil működésére, pontosabban akár leállására is.
- A túlterhelt vezetékhálózatok, a magasabb környezeti hőmérséklet okán megnövekvő kábelhálózati veszteségek további túlmelegedéseket okozva, további veszteségeket okoznak, és így tovább, így csökken a feszültség a fogyasztóknál, (bizonyos berendezéseknél tovább nőnek a felvett áramok is...) és okozhatnak hibákat.
- Viharok okozta zavarokból adódó hálózati kimaradások, túlfeszültség tüskék.
Melyek rosszabb esetben a rendszerek károsodása, jobb esetben a túláram, túlfeszültség védelmi leválasztó rendszerek működésbelépése kapcsán állnak elő.

Veszélyei

- Az áramszünet olyan időben történhet, amikor nincs megfelelő személyzet annak „elmúlását”, elhárítását követő újraindításra, illetve az előállt helyzetek rendbetételére.
- Létfontosságú műveletek maradhatnak el.
- Adatok veszhetnek el.
- Folyamatos üzemű, régebbi berendezések már nem tudnak újraindulni, a műszaki állapotukból adódóan.

 

Megelőzés és Védelem kialakítása

Az UPS-ek, kiváló védelmet jelentenek ezek kiküszöbölésére, így érdemes azokat időben beszerezni. Ha a berendezések nem lennének ellátva ilyen eszközökkel, úgy most figyelmébe ajánlunk néhány modellt  
>>>  ugrás az ajánlott típusokra.

Amennyiben rendelkezik a igényeknek megfelelő berendezéssel, akkor ellenőrizni kell, hogy megfelelően is működnek, melyekről az időszakos ellenőrzések alkalmával lehet megbizonyosodni. Az UPS-ek ellenőrzése 3 hónapos időintervallumban ajánlott, a megfelelő eredmények elérése érdekében.  Ennek egyszerűsített módját az alábbiakban olvashatja, hogy  mielőtt szabadságra menne, meggyőződhessen, és nyugodt pihenésnek avagy munkának, "Home Office"-nak nézhessen elébe.

Ellenőrzés és karbantartás

A megbízható működés egyszerű, de tervszerű és átgondolt folyamata itt>>>