- Regisztráció

 

Fogyasztók teljesítményigénye

 

A különböző fogyasztóknak igen eltérő teljesítményigénye van, melyek közül néhány jellemzőbbet itt most megmutatunk önöknek, a saját felméréseink alapján.

Ki kell emelni azt a tényt, hogy ezen konkrét, vagy éppen, hogy átlagolt esetek nem tekinthetők általános érvényűnek. A régebbi és az újabb eszközök fogyasztása, illetve a konfigurációktól függően a beépített alkatrészek okán is, nagy mértékben eltérőek lehetnek a fogyasztások.

Példák: 
egy számítógép esetén nagy teljesítményű videó-kártya, nagy-teljesítményű processzor, szerver-alkalmazások, egyedileg beépített külön hűtőrendszerek, stb.

 

Számítógépek teljesítményfelvétele

Asztali számítógép - konfiguráció fogyasztása. 

- Ebben az esetben egy Intel Pentium4 64 bites 2800MHz processzorral 2 GB memóriával alaplapi video-vezérlővel, 1 db SATA HDD-vel szerelt számítógépet mutatok be.
- Monitor, egy 17"-os LCD  panel, még fénycsöves háttérvilágítással

Kattintson a képre, vagy IDE és tekintse meg a kisfilmet!

 A konfiguráció együttes teljesítményfelvétele:

~ 128 Watt bekapcsolt állapotban de NEM használva. 
~ 225 Watt bekapcsolva, illetve induláskor, Aktív használat esetén, mely helyzet egy áramkimaradáskor szükséges mentéskor ugyanúgy áll elő, amikor egy-időben az összes megnyitott dokumentum, munkafolyamat elmentését kell elvégezni, illetve kilépni a programokból, rendszerekből, stb... (a videón, a kikapcsoláskor egy nagyobb teljesítményfelvételi hullám látható az elején, mivel a bemutatón, nincsenek nyitott dokumentumok, csak a böngésző beállításai kerülnek esetleg mentésre, és az oprációsrendszer maga menti, ami szükséges, mely ebben az esetben minimális.
-  ~15 Watt teljesítményfelvétellel rendelkezik átlagosan ahogy látható, kikapcsolt StandBy állapotban is. (Ez éves szinten, ha nincs is bekapcsolva, csak a hálózatra kötve, 24*15*365= 131400[Wh] = 131,4 kWh azaz 48,11Ft-al kalkulálva 6321Ft/év)

Számítógépkonfiguráció fogyasztása a Monitorral együtt 15,54 Watt

Számítógép Standby energiafogyasztása:

 

Monitor fogyasztása Normál működés mellett. Monitor energiafogyasztása normál működési körülmények között 35,68W.

(Standby módban 4,14 Watt)

 

Notebook

A notebookok mivel önálló akkumulátorokkal rendelkeznek, általában nem szokták UPS-re kapcsolási szempontból kiértékelni, ezért csak röviden foglalom össze.
~ 35 Watt bekapcsolt állapotban de NEM használva. 
~ 90 Watt bekapcsolva Aktív használatkor, mely helyzet egy áramkimaradáskor szükséges mentéskor áll elő, amikor egy-időben az összes megnyitott dokumentum, munkafolyamat elmentését kell elvégezni, illetve kilépni az programokból, rendszerekből, stb...
~ 4 Watt teljesítményfelvétellel rendelkezik átlagosan ahogy látható, kikapcsolt StandBy állapotban is, ha nincs is bekapcsolva, csak a hálózatra kötve a külső tápegységén keresztül.

Netbook

A netbookok mivel önálló akkumulátorokkal rendelkeznek és még a notebook-oknál is ritkábban kerül szóba az  UPS-re kapcsolás, inkább mobil eszközkét használatos, így nem került elemzésre.

 

Nyomtatók és társaik fogyasztása

Laser nyomtató

Hamarosan!

Multifunkciós nyomtató - scanner - fénymásoló - fax berendezés fogyasztása

Tesztünk alanya, egy régebbi, OKI MC360-as Színes HD-Color "All in One" berendezés volt.
Legjellemzőbb információk!
Indításkor: 1050W (ami a legtöbb helyen elég ritka, vagy munkanaponként a reggeli induláskor jellemző)
Készenléti állapot: 65W
Áramtakarékos üzemmódban: 40W (amikor alig látszik valami a kijelzőn is...)

Tehát a fentiek alapján kalkulálhatunk már, s hogy akarunk e áramszünet esetén dolgozni rajta vele, az már a konkrét kalkulációnk alapján mérlegelendő.

 

Telefonközpontok fogyasztása

Analog Telefon kis-központ

Hamarosan!

VoIP PC alapú Telefon központ

Hamarosan!

Telefonkészülékek fogyasztása

Digitális / Anlog rendszerkészülék

Hamarosan!

VoIP telefon-készülék

Hamarosan!