- Regisztráció


 

Koax Ethernet kábelezés - 108Mbps

A Kábelezés felhasználásával, azon keresztül eszközöktől függően, akár 108Mbps-nél is nagyobb adatátvitel.

A cél és az igény, az új kábelezéssel nem, vagy csak nehezen megoldható, valamit WIFI rendszerekkel közvetlen légköri átvitellel nem megoldható stabil és nagy sávszélességű kapcsolat létesítése, a régi koaxiális ethernet kábelezésen keresztül.

A megoldás alapja, hogy az 50 Ohm hullámimpedanciájú egykori 10Mbps 10Base2 és 10Base5 szabvány szerinti RG-58 (Thin Ethernet), RG-213 (Yellow, vagy Thick ethernet) kábelezés illeszkedik a WIFI 802.11b és 802.11g illetve a 802.11a -ban is rögzített adatátviteli technológia rádió egységeihez. Ahogy az "Ether-Net"-nél, úgy mi itt ebben az esetben a koaxiális kábeleket úgy használjuk fel, mint saját zárt "ether" azaz tér-rendszert.
 

Alkalmazott kábelek csillapítása
(mivel ezeket a kábeleket nem ilyen nagy frekvenciára tervezték, így azok csillapítási értékei jóval nagyobbak ezen magasabb frekvenciákon).
 

 

FONTOS !

Az összeállításnál az eszközök és egyéb komponensek jellemzőinek megfelelően előzetesen néhány egyszerű gyors szempont áttekintése, számítás, és eszközbeállítás elvégzése.

  • a régi eszközök esetleges leszerelése (biztos ami biztos)
  • (Repeaterek, átalakítók, Transceiverek, egyéb berendezések)
  • az alkalmazott kábelek csillapításának kiszámolása,
  • a berendezések pontos beállítása, (túlvezérlés kiküszöbölése, jelszint biztosítása)


Mindezek után kezdődhet a rendszer összeállítása.

  • A berendezéseket mielőtt rákapcsoljuk a kábelezésre, teszteljük a konfigurációk hibátlan működését egy megelőző beállítással. Az AP-k, Kliensek, Bridge-ek, esetleg repeater-ek beállításával javasolt még rákapcsolás előtt foglalkozni, hogy kiküszöböljük az esetleges hibákat e téren. A berendezéseknek kifogástalanul kell működniük, majd a számítások alapján azok rádiójának kimenő teljesítményét, illetve a távolságadatoknak megfelelő értékeket beállítani.
  • A WIFI berendezéseket az antennacsatlakozóján keresztül (az antenna helyére) csatlakoztatjuk a megfelelő átalakítóval, vagy bekötőkábellel a meglévő koaxiális hálózatra.
  • Elvi (és egyben gyakorlati) lehetőség, hogy a koaxiális kábelezésen több csatornán (több frekvenciatartományt használva) is egyidejű kommunikáció történjen, így a teljes kábelezésen az adatátviteli sebesség akár meg is többszörözhető.


Pl: 13 (14) csatorna esetén, minden másodikat használva csak fel (a még stabilabb és biztosabb működés érdekében), 6 x 54 Mbps + 1 x 108Mbps(6-os csatornán) átvitelt ( 432Mbps) is jelenthet, vagy akár egymástól függetlenített további rendszereket (2,4/5,2/5,4/5,7 GHz).