- Regisztráció

 

Optikai csatlakozók és kötések

Optikai- csatlakozók, gyorscsatlakozók, gyors-kötők/toldók vagyis csatlakozó és kötőelemek segítségével, soha eddig nem látott gyorsasággal lehet kapcsolatokat kiépíteni.

Jelenleg, ha egyéb nagyon súlyos indok nincs, akkor csak és kizárólag a 9/125um-es SM, azaz Mono, Single-mode optikai szálat tartalmazó kábeleket használjunk.

TÉVHIT csak az, hogy az SM optikai szálakkal történő szerelés költségesebb. Az sem igaz már ma, hogy jóval bonyolultabb vagy érzékenyebb.
Így volt 20éve, és még talán 10 éve is. Jelenleg, azonban egyeduralkodóvá kezd válni, és hosszútávon várható, hogy ezek a 9/125um-es (illetve hasonló 8/125um, 10/125um) száltípust használó rendszerek lesznek az optikai eszközök által támogatottak. Mindez azt jelenti, hogy ezeken a szálakon tud megvalósulni már most is, az akár 120km-es távolságú adatátvitel, akár 10Gbps, vagy akár nagyobb 40GBps sebesség, ugyanazon kiépítési költségek mellett, mint ha MM szálú kábelt használnánk.

Legmodernebb optikai illesztőink -, transceiver, SFP, SFP moduljaink -- , konvertereink is csak maximum 2km-es távolságot, és 1Gbps sebességet garantálnak a MM 50/125um-es optikai szálakon. (A MM 62,5/125um-es szálakra vonatkozóan, 1Gbps optikai átvitel kapcsán gyakran már említést sem találunk). Ez annyit jelent, hogy 20éve modern megoldás volt, ma viszont már csak a régebbi, lassabb, "kis hatótávolságú" technológiákkal tudjuk használni ezeket, korlátozott sebességgel.

A mai optikai rendszerek alapvetően SM 9/125um-es precíz illesztési rendszereinek megfelelő sorozatgyártásából származó komponensekből kerülnek ki, még MM rendszerek esetén is, ahogy ez az árakban is tükröződik, uganazon gyártás, eltérő színkódal ellátott verziói.

 

SC csatlakozó dugó

 Megnézem a webáruházban

SC összekötő csatlakozó, más néven toldó, kuplung, coupler

 Megnézem a webáruházban

 

LC csatlakozó dugó

 

 Megnézem a webáruházban

 

LC összekötő csatlakozó, más néven toldó, kuplung, coupler

 

 Megnézem a webáruházban

 

 

ST csatlakozó dugó

 

 Megnézem a webáruházban

 

ST összekötő csatlakozó, más néven toldó, kuplung, coupler

 Megnézem a webáruházban

 

FC csatlakozó

 

 Megnézem a webáruházban

 

FC összekötő csatlakozó, más néven toldó, kuplung, coupler

 Megnézem a webáruházban

 

Tekintse meg teljes optikai csatlakozó kínálatunkat webáruházunkban!

 Megnézem a webáruházban