- Regisztráció

 

Rack szekrények

Rack szekrényekről röviden

A Rack Cabinets: Nyersen fordítva az állvány és tartó szekrény lehetne. Általában csak "rack szekrény" kifejezéssel illetik.

 Megnézem a webáruházban


Valóban találkozhatunk egészen egyszerű darabokkal, melyek jellemzően nyitott tartó állványok. 
A jellemzőbb azonban az, hogy ezek már burkolattal ellátott és egyben zárható, jellemzően fémből készült szekrények, melyek manapság több szerteágazó funkciót is ellátnak, és igen széles választékban kaphatók.
Alkalmazásuk a különféle rendszerek átlátható, könnyen kezelhető és biztonságos felépítését teszik lehetővé.
A különféle oldalajtók, zárrendszerek, szellőzők az egyes modelleknél különböző, megannyi újabb alkalmazási lehetőséget biztosítanak.

 


Az általánosan elterjedt típus a 19" (48,2/46,8 cm-es) rögzítőtávolsággal, mely mellett létezik a 10"-os (25,4/23,8 cm-es) rack méretű szerelvények és rendszerek kínálata is, melyek a kisebb rendszerek kialakításához készülnek, illetve a nagyobb 21"-os rendszerek is.


Rack szekrény típusok tartóoszlop síntávolság szerint: 

10" rack szekrény: Kisebb méretű tartó, rendezőszekrények, melyek népszerűek a kisebb irodai, otthoni hálózatok rendezett kialakításához. Használatukkal biztonságos zárt térbe kerülhetnek a legfontosabb összetevők, melyek a kisebb hálózatot szolgálják ki.

 Megnézem a webáruházban

 
19" rack szekrény: Legáltalánosabban használt szekrénytípus, mely széles méretválasztékban megannyi verzióban készül, fali, álló, falról lenyitható, vagy akár lapra szerelt verziókban egyaránt.

 Megnézem a webáruházban

 
21": Speciális, leginkább Videó, Audió rendszerekhez készített szekrények. Rack szekrények típusai rögzítés és felépítés szerint:

Rack szekrények tekitetében megkülönböztetünk álló és falra szerelhető típusokat, a telepítésüktől függően.
 
Falra fixen szerelhető kivitelű szekrények közvetlen falra szerelésre tervezett modellek. Általában 2 egységtől, 26 egység befogadására alkalmasak.

Falról lenyitható kivitelű alapvetően a normál fali modellek alaptulajdonságaival rendelkeznek, azzal a kitűnő szolgáltatással kiegészítve, hogy a falról egy fixen szerelt és zsanérokkal ellátott rendszer segítségével a falról lenyitható, így könnyen elvégezhető utólagos szerelést, bővítést biztosít a telepítést követően is. 

Álló kivitelű szekrények jellemzője, hogy szilárd aljzatra történő elhelyezésre vannak tervezve, általában 15 egység befogadóképességtől akár 47 egység magasságig, vagy annál nagyobb méretben is elérhető modellek. A talajegyenetlenségek kiegyenlítésére, mozgathatóság biztosítására különféle kiegészítők széles választéka áll rendelkezésre.